Ministar zdravlja

Šeranić: Ničija udobnost nije iznad javnog zdravlja

05.04.2020.
u 16:18

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas da će sve osobe iz karanteni biti testirane na koronavirus, prije nego što napuste takve objekte, koji su formirani s ciljem zaštite javnog zdravlja građana.

Ukoliko se, kaže, pojavi potreba da se određena osoba testira tijekom boravka u karanteni, to će biti urađeno, po procjeni zdravstvenih radnika koji se nalaze u tim objetima, u koji se smještaju osobe koje ulaze u RS s nekog od bh. graničnih prijelaza, na teritoriju tog entiteta.

Šeranić je rekao kako u karantenama nije udobno, jer su, kaže, svi građani izašli iz svog ugođaja pojavom koronavirusa.

- Ugoda i interes pojedinca nikada neće biti stavljeni iznad zajednice i iznad javnog zdravlja. Ako se svi možemo ponašati odgovorno, onda očekujem i da osobe koje su u karanteni imaju razumijevanja i budu odgovorni s nama i izdrže tih 14 dana – rekao je resorni ministar.

Slaže se kako nije lako biti ni u karanteni, kao i u kućnoj izolaciji, ali naglašava kako su to obveze koje se moraju izvršiti, zbog zdravlja.

- Očekujem da i ovaj travanj zajedno izdržimo kao što smo ponašali odgovorno svih ovih dana, što nam je omogućilo da imamo linearni rast epidemije i da nam se na klinikama ne nalaze nagurani pacijenti jedni na druge – upozorio je Šeranić.

Kazao je i kako će se prema bh. putnicima iz Švedske, Danske, Norveške, koji će večeras stići na zračnu luku u Sarajevu, a imaju prebivalište u RS, ponašati kao i prema svima drugima koji iz inozemstva dolaze u toj entitet u vrijeme epidemije koronavirusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije