Veliko pojačanje

Sergio Ramos u narednim danima postaje novi igrač PSG-a

Ramos
01.07.2021.
u 19:55

Španski defanzivac Sergio Ramos u narednim danima postat će novi igrač francuskog PSG-a, tvrdi novinar RMC Sporta Mohamed Bouhafsi.

Pomenuti izvor tvrdi da je Ramos dogovorio dvogodišnju saradnju s PSG-om i da je njegov brat u Parizu dogovorio sve uslove ugovora, a da će se ljekarski pregled obaviti u idućih nekoliko dana.

Bouhafsi dalje navodi kako je Ramos odbio nekoliko bogatih ponuda iz Engleske, čak i od klubova koji su nudili više novca od PSG-a, što jasno dokazuje da je ovaj španjolsku defanzivac želio preći u PSG te da će na kraju ispuniti svoj cilj.

Ramos je u Real Madrid došao 2005. godine iz Seville i za Kraljevski klub je odigrao 671 utakmicu. Ono što je posebno impresivno je da je kao stoper u dresu madridskog kluba postigao čak 101 pogodak, a na oproštajnoj konferenciji za medije kazao je:

"Želim da se zahvalim predsjedniku, trenerima, saigračima, klupskim radnicima. Ovdje sam mnogo godina ... Nemoguće je ne uzbuditi se. Zahvalan sam Real Madridu, uvijek ću ga nositi u srcu. Volio bih da sam se oprostio od Reala na Bernabeuu s navijačima", kazao je u suzama Ramos, dodavši: "Ovo nije zbogom. Prije ili kasnije, ja ću se vratiti", završio je iskusni stoper.

Ramos je s Kraljevima osvojio 22 trofeja, od kojih su najvažniji pet titula prvaka Španije i četiri titule Lige prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije