DODIK:

Šešelj kao “slobodan čovjek” ima pravo doći u RS

Milorad Dodik
04.04.2016.
u 19:00

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da Vojislav Šešelj “kao slobodan čovjek ima pravo ući u RS i on s tim nema nikakav problem“.

– Šešelj kao slobodan građanin ima pravo kretati se i doći u RS – kategoričan je Dodik.

Tvrdi da to ne može zabrani predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je ranije naveo da bi podržao inicijativu za zabranu ulaska Šešelja u BiH.

– Izetbegović ne određuje tko može doći u BiH, on nije BiH. Da vidim kako će ga spriječiti? To je apsolutna glupost. Ako je Haški sud, o kojem ostaje naše ranije mišljenje, rekao da je Šešelj slobodan čovjek i pustili ga na slobodu, i ako mu nije dokazano nijedno krivično djelo, i ako ima putne isprave Srbije, nijedan organ u RS-u, niti BiH neće mu izdati tu zabranu – ustvrdio je entitetski predsjednik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ističe da nekoga tko ima urednu putnu ispravu nitko ne može spriječiti da se kreće, bez obzira  na to kako se zvao.

Ranije je Izetbegović naveo da za Šešelja, “čovjeka koji je ohrabrivao zločine koji su se dogodili, ne bi trebalo biti mjesta u BiH”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?