Hvale vrijedan gest

Šesnaestogodišnjak pronašao torbu sa zlatom, vlasnik ga nagradio

17.03.2021.
u 13:18

Šesnaestogodišnji Nikola Pejić iz Dervente napravio je potez koji zaslužuje svaku pohvalu, posebice ako imamo u vidu vrijeme u kojem živimo, piše Avaz. 

Ovaj mladić je pronašao na ulici torbu u kojoj bio novčanik s dokumentima, ali i vrećice sa nakitom. Nikola se, kako nam je rekao, nije ni trenutak razmišljao, već je odmah torbu odnio u policiju.

Novčana nagrada

- Nazvao sam policiju, a oni su mi rekli da  torbu donesem u stanicu, što sam i uradio. Nisam znao šta ima još u torbici. Policajac je počeo vaditi iz torbice novčanik sa dokumentima i izvadio vrećice zlata i drugog nakita - kaže Pejić.

U Policijskoj stanici se zadržao dok je stigao vlasnik izgubljene torbe.

- Došao je čovjek koji je izgubio torbu i zahvalio se na tome šta sam učinio. Nagradio me i novčano, a policajci su rekli "svaka čast momak" - dodaje Pejić.

Učenik je Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ u Derventi, zanimanje mehatronika.

Kako smo saznali vlasnik izgubljene torbice je Rudolf Daka iz Dervente, koji je vlasnik radnje „Zlatara Daka“.

 

Lijep gest

- Kada sam primjetio da torbice nema počeli smo je tražiti oko radnje i u blizini. Nakon toga pozvali su me iz policije da dođem. Tamo sam upoznao Nikolu. Vrlo lijep gest od njega, zahvaljivao sam mu se do neba, pozitivno me iznenadio. Sve je bilo u torbi - istaknuo je Daka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?