Izbori u rujnu

Šest kandidata u utrci za predsjednika SDP-a

Nermin Nikšić
02.08.2015.
u 13:13

Kandidati za predsjednika su Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Svetozar Pudarić, Emir Đikić, Miro Lazović i Igor Vreta, kazao je Saša Magazinović.

Na jutros održanoj sjednici središnjeg izbornog povjerenstva SDP-a BiH konstatirano je kako je šest članova SDP-a, na Pravilnikom utvrđeni način, iskazalo namjeru biti predsjednički kandidat. 

- To su Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Svetozar Pudarić, Emir Đikić, Miro Lazović i Igor Vreta, kazao je Feni predsjednik SIP-a SDP BiH Saša Magazinović. 

On je podsjetio da su, nakon što je Glavni odbor SDP-a BiH donio Odluku o održavanju izbora za predsjednika stranke, članovi imali sedam dana da iskažu namjeru za kandidaturom. 

Magazinović navodi kako od danas teče rok od 15 dana u okviru kojih svi oni koji su iskazali namjeru steći status predsjedničkog kandidata trebaju skupiti 1.000 potpisa podrške članova. 

- Nakon toga, SIP SDP-a će predložiti Glavnom odboru da potvrdi kao predsjedničke kandidate one koji su ispunili sve uvjete. Ova sjednica Glavnog odbora će biti održana posljednjeg vikenda kolovozu i od tada službeno počinje unutarstranačka predizborna kampanja, kazao je Magazinović. 

Dodao je da će izbori za predsjednika SDP-a biti održani 20. rujna i "na njima će prvi put u Bosni i Hercegovini u izboru jednog stranačkog lidera sudjelovati svi članovi stranke“. 

Ključne riječi
SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?