potpisali dokument

Šest stranaka dogovorilo koaliciju u ZDŽ-u

Fena
08.11.2018.
u 11:36

Predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Demokratske fronte, Stranke demokratske aktivnosti A-SDA, Nezavisnog bloka i Saveza za bolju budućnost potpisali su danas u Zenici Zajedničke principe i okvir djelovanja u Zeničko-dobojskoj županiji za mandatno razdoblje 2018.-2022.

Iako je bilo najavljeno, sporazum nisu potpisali predstavnici Stranke za BiH. Stranke potpisnice ovog dokumenta mogu računati na ukupno 20 glasova u novom sazivu Skupštine ZDŽ, odnosno za dva više od 18 potrebnih za formiranje većine.

Kako je navedeno u dokumentu, koaliranje na županijskoj razini ne obvezuje niti isključuje koaliranje na višim ili nižim razinama vlasti, niti koaliranje na istoj razini u ostalim županijama.

Najavljeno je, između ostalog, da će svi sudionici skupštinske većine potpisati detaljan dokument usuglašene platforme sa osnovnim principima djelovanja, akcijskim planom djelovanja, setom zakona i podzakonskih akata, te mjerama i inicijativama. 

Istaknuto je da će potpisnici striktno poštivati zakon i natječajne procedure pri zapošljavanju te vratiti dignitet institutu natječaja.

Pitanje mandatara i sastava buduće Vlade ZDŽ rješavat će se kasnije.

Novi sastanak predstavnika ovih stranaka najavljen je za ponedjeljak kada će se razgovarati o konstituirajućoj sjednici Skupštine ZDŽ koja bi trebalo da bude održana oko 20. studenoga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?