oš “Fra Lovro Karaula”

Šestero učenika završilo osnovno obrazovanjes prosjekom ocjena 5,0

08.06.2019.
u 10:11

U Osnovnoj školi “Fra Lovro Karaula” Livno tradicionalno se pri kraju školske godine organizira završna školska priredba. Ovoga puta održana je pod nazivom “Zajedno na putu radosti i marljivosti”.

Ekokviz, utrka...

Bila je to prigoda i da se nagrade i pohvale učenici koji su se istaknuli u vladanju i učenju tijekom osnovnoškolskoga obrazovanja, kao i oni koji su tijekom ove školske godine uspješno predstavljali školu na državnim i međunarodnim natjecanjima. Među 29 pohvaljenih učenika i učenica koji su završili 9. razred, a tijekom osnovnoškolskoga obrazovanja imali odličan uspjeh i uzorno vladanje, bilo je i šestero s prosjekom ocjena 5,0: Andrea Ursa (PŠ Priluka), Nika Jurič (matična škola), Sanja Berić (matična škola), Petra Ždero (matična škola), Tibor Josip Čondrić (matična škola), Josipa Kelava (matična škola). Za uspješno predstavljanje Hercegbosanske županije i svoje škole na ekološkom kvizu “Lijepa naša” u Zagrebu pohvaljeni su učenici Područne škole Priluka - Ljubunčić: Petra Matković, Nina Radić, Anđelka Barać i Marko Suša.

Za uspješno predstavljanje županije i OŠ “Fra Lovro Karaula” na dramskim igrama na njemačkom jeziku “Theaterspiele” pohvaljeni su učenici: Mia Kelić, Gabrijela Križanović, Lamija Golub, Marija Blažević, Marija Brnić, Lejla Jandrić, Ana Kelava, Darija Mihaljević i Iva Jukić (matična škola). Za uspješno predstavljanje škole i osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike pohvaljen je Tibor Josip Čondrić (matična škola), a za 2. mjesto na radijskom festivalu u Žepču pohvaljena je učenica Marta Rimac (matična škola). Pohvaljeni su i učenici koji su se plasirali među prvih troje na uličnoj utrci u povodu obilježavanja Dana obrane Livna, i to za 1. i 3. mjesto među djevojčicama Katarina Mišić (PŠ Vidoši) i Lorena Andabak (matična škola), a treći među dječacima bio je Kristijan Omazić (PŠ Podhum). Za uspješno predstavljanje OŠ “Fra Lovro Karaula” i osvojeno 3. mjesto na Vjeronaučnoj olimpijadi 2019. pohvaljene su učenice PŠ Ljubunčić: Antonija Sučić, Ana Rimac, Ivka Bilić i Marija Pripušić. Tu je i natjecanje Klokan matematičar, međunarodna neovisna inicijativa čiji je cilj promoviranje matematike među mladima diljem svijeta. Jednom godišnje u cijelom svijetu istodobno se održava natjecanje za sve prijavljene učenike. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 178 učenika OŠ “Fra Lovro Karaula”. Riješeni testovi poslani su poštom u Sarajevo u središte za BiH, odakle se prosljeđuju na obradu organizatoru koji ih vrjednuje, a stigli su i rezultati natjecanja. Svi učenici koji su sudjelovali dobili su certifikate.

Promoviranje matematike

Najuspješniji učenici koji su ušli u 10 posto najboljih u svojoj kategoriji na državnoj razini dobili su i diplome. Za OŠ “Fra Lovro Karaula” stiglo je osam diploma, a dobitnici su: Tibor Josip Čondrić, Karla Čakar, Filip Marić, Adna Karahodžić, Antonio Barać, Adna Palić, Andrea Dalić i Lara Pešić. Škola je dobila i zahvalnicu za promoviranje matematike i znanosti kroz ovaj izazov. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?