BIT ĆE HIT U 2020. GODINI

Sezamovo mlijeko, brašno od voća, lažno meso: Ovo su novi trendovi u prehrani

25.01.2020.
u 17:45

2019. je godina kada se veganska prehrana proslavila, konoplja se počela dodavati u svakodnevnu konzumaciju, a avokado se dodaje u apsolutno sve - od slanog do slatkog.

Zdrava prehrana kao i veganska osvojile su svijet u prošloj godini. Sve više ljudi pazi na svoj izgled, a hrana je prva stvar koju mijenjaju. Ako ste se pitali koji će trendovi biti hit u ovoj godini, msn.com zna.

Brašno od voća i povrća

Ne tako davno u našoj kuhinji i na policama trgovina uglavnom se uz bijelo brašno moglo naći kukuruzno i raženo. Sada su police preplavila raznorazna brašna poput pirovog, konopljinog, kokosovog, slanutkovog... Od ove godine naći će se još i brašno od voća i povrća - banana, karfiol, kikiriki zasjenit će dosadašnje trendove.

Alternative za meso

Lažno meso već je dobilo pet minuta slave prošle godine, a čak su i lanci brze prehrane uvrstili povrtne verzije burgera, sladoleda i medaljona u svoj jelovnik. Ove godine planira se nastaviti tim putem i dovesti sve proizvode koji imitiraju meso do savršenstva. 

Domaće namirnice

Neki se ipak ne mogu odreći mesa, ali žele doprinijeti okolišu, pa se odlučuju na kupovinu voća i povrća od lokalnih farmera. Bitno im je sa sigurnošću znati odakle dolaze namirnice.

Alternative za mlijeko

Osim za meso, alternative se pronalaze i za mlijeko i mliječne proizvode. 2019. godina bila je godina zobenog mlijeka jer se uvrstilo u ponudu raznih kafića pošto se odlično slaže s kavom i čini savršenu teksturu. Dolazi i vrijeme za nova mlijeka kao što je sezamovo i mlijeko graška.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?