Posljedice hladnoće

Sibirski minusi uništili agrume u Hercegovini, štete jako velike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
01.02.2017.
u 09:00

Koliko god se bosanskohercegovački poljoprivredni proizvođači trudili raditi u BiH, uvijek se dogodi neki problem koji im poremeti proizvodnju i demotivira ih u daljnjem radu. Ove godine riječ je o suhom ledu. Premda se još ne može govoriti o konačnim štetama i količini uništenih poljoprivrednih kultura, jasno je kako će toga biti i da će se to najbolje vidjeti kad počne vegetacija. Poznati hercegovački agronom prof. dr. Ivan Ostojić ovih je dana boravio na terenima diljem Hercegovine i za Večernji list kaže kako je nastala znatna šteta na agrumima.

Limuni najosjetljiviji

- Bilo je štete na agrumima, stradali su u većem dijelu Hercegovine. U Hercegovini nema nasada, ali imaju pojedinačna stabla koja su stradala od niskih temperatura, ističe Ostojić u uvodu razgovora. Govori nam i koje su kulture najlošije prošle. - Ako su među posađenim agrumima limuni, oni su najosjetljiviji, grejp je isto tako jako osjetljiv, mandarina malo manje, ali i ona prilikom ovako niskih temperatura teško preživljava...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?