POKUŠAJ ATENTATA;

Sigurnosne kamere snimile osumnjičenog za pokušaj ubojstva Azema Vlasija

dsssd
14.03.2017.
u 17:26

Nadzorne kamere snimile su osumnjičenog za pokušaj ubojstva Azema Vlasija neposredno prije i poslije samog čina, prenosi Pogled.ba

Na Koha.net pojavio se snimak televizije Dukagjini na kojem se prema pisanjima tog portala vidi osumnjičeni Murat Jashari kako ulazi u zgradu gdje je navodno pokušao atentat na odvjetnika Azema Vlasija.

Kamere ispred i u zgradi su zabilježile i izlazak osumnjičenog iz zgrade.

Iz snimka se može zaključiti da je između njegova ulaska i izlaska prošlo nešto više od 5 minuta. 
Poslije nekoliko minuta pojavile su se i policijske ophodnje i ekipa Hitne pomći.

Nakon ukazane prve pomoći snimljen je i izlazak Vlasija koji je bio u svjesnom stanju ali pod nadzorom liječnika

Kosovska policija uhitila je Murata Jasharija, inače  brat bivšeg zapovjednika OVK Ismeta Jasharija, poznatog i po ratnom nadimku 'Komandant Kumanovo', koji je osumnjičen za pokušaj ubojstva. Murat je naveo kako mu je motiv bio osveta za Azemov rad još iz 80- tih godina prošlog stoljeća, te da "metak zaslužuju" i čelnici Kosova Hachim Thaci i Isa Mustafa, predsjednik parlamenta Kadri Veselji i drugi politički dužnosnici Kosova koje on smatra izdajnicama.
 
Zbog pomaganja u napadu uhićen je i Avni Luminica (53), brat Nedžmija Lumnice, koji je poginuo u ratu na Kosovu.

 Podsjetimo, kosovski odvjetnik i političar Azem Vlasi, nekadašnji visoki državni i partijski djelatnik u bivšoj SFRJ a danas savjetnik predsjednika Republike Kosovo, ranjen je jučer, oko 8 sati, iz vatrenog oružja u blizini njegove kuće u Prištini, 
Kosovska policija potvrdila je da je pucano na Vlasija i da se incident dogodio oko jutros oko osam sati.

Njegova supruga Nadira Avdić Vlasi rekla je da je jedna osoba ranila Vlasija u rame, kao i da je izvan životne opasnosti.

- Kod nas je došla jedna osoba koja je tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na tim predmetima i poslje toga je došlo, kako sam mogla primijetiti, do guranja, poslje toga se čuo pucanj , kazala je Nadira Vlasi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije