Parlamentarna skupština BiH

Šiljegović razgovarao sa vojnim atašeom SAD-a

sastanak
16.03.2016.
u 16:59

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao je danas s vojnim atašeom u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini brigadirom Markom Karasom o dosadašnjim rezultatima rada institucije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH na polju zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Šiljegović je tijekom razgovora naglasio određene elemente iz prošlogodišnjeg izvještaja o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, koji je usvojen od strane Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH i o čijem se sadržaju u narednom periodu trebaju izjasniti i oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Parlamentarni vojni povjerenik BiH apostrofirao je oblasti u kojima je zabilježen najveći stupanj kršenja ljudskih prava vojnih lica i kadeta u OSBiH.

Šiljegović je Karasa upoznao i sa sudjelovanjem pripadnika OSBiH u misijama podrške miru u inozemstvu, kao i o doprinosu koje su njeni pripadnici dali kroz pomoć civilnom stanovništvu tijekom trajanja izvanrednih situacija u BiH, ne umanjujući pri tome značaj i doprinos OSBiH u oblasti humanitarnog deminiranja.

Brigadir Karas izrazio je zadovoljstvo činjenicom kako je Bosna i Hercegovina, kroz djelovanje institucije parlamentarnog vojnog povjerenika, sistemski uredila proces zaštite ljudskih prava i sloboda uniformisanih osoba u Ministarstvu obrane i u OSBiH. Vojni ataše SAD pohvalio je profesionalan odnos pripadnika OSBiH koji sudjeluju u misijama mira u inostranstvu, kao i vojnih osoba koja vrše neposrednu pomoć civilnom stanovništvu tijekom izvanrednih situacija u našoj zemlji.

Karas je posebno izrazio interes da u narednom periodu, zajedno sa parlamentarnim vojnim povjerenikom BiH, učestvuje i u jednoj od terenskih posjeta jedinicama i komandama OSBiH kako bi se neposredno upoznao sa radom institucije parlamentarnog vojnog povjerenika na polju zaštite temeljnih ljudskih prava i sloboda vojnih osoba i kadeta OSBiH, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije