SPOJENE DVIJE OBALE

Simboličnim zavarivanjem spojen most na Savi kod Bosanske Gradiške

15.10.2021.
u 13:41

Simboličnim zavarivanjem posljednje cijevi željezne konstrukcije i susretom delegacija BiH i Hrvatske na sredini mosta zvanično je spojen most na Savi kod Bosanske Gradiške.

Delegaciju BiH predvodio je Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH, a Hrvatske Tomislav Mihotić, tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

"Ovim smo spojili dvije obale i dvije države i završili najvažniji posao na ovom gradilištu. Premostili smo Savu, mada svi poslovi nisu završeni. Optimist sam da će konačno uređenje mosta, izgradnja pristupnih puteva i druge infrastrukture biti urađeni u planiranom roku. Time ćemo, konačno, završiti dugo zagovarani posao i staviti u funkciju most, carinski terminal, granični prijelaz i druge objekte od europskog značaja", izjavio je Mitrović, prenosi RTRS.

Sada slijedi izgradnja pristupnih puteva, pola kilometra sa strane Bosanske Gradiške i sedam kilometara na području Stare Gradiške, na teritoriju Hrvatske.

Most na Savi vrijedan je 19 milijuna eura, a troškove podjednako snose BiH i Hrvatska. Hrvatski dio mosta financira se iz sredstava Europske unije, koja je i bh. strani osigurala grant od 3,2 milijuna eura za gradnju mosta.


Most je dug 426 metara i ima po dva prometna traka u svakom smjeru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije