Dr. Google

Simptome 'guglamo', a odgovori nas često užasnu

19.10.2010., Vinkovci - Doktor Mario Malnar. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL
26.10.2015.
u 06:15

Boli me u prsima. Nije jako, ali stalno boli i pojača se kada udahnem... – dio je jednog od bezbroj upita na internetskim forumima. "Angina pectoris" – jedan je od odgovora, a uslijedile su i druge dijagnoze poput: "to ti je od kičme", "anksiozan si, dakle moraš psihijatru", "ukliješten živac"...

Kao i onaj tko je uputio pitanje, tako su i svi oni koji su odgovorili anonimni, odnosno pod nadimcima korisnika raznih, pa tako i ovog foruma. Tražiti medicinski savjet na internetu postalo je svakodnevica i praksa ponajprije mlađih generacija. "Guglaju" se simptomi, ali i postavljaju vlastiti nalazi te u online zajednici forumaša traže odgovori, slična iskustva i savjeti što učiniti dalje. I Facebook ima niz "zdravstvenih grupa" u kojima se objavljuju pitanja, razmjenjuju iskustva, postavljaju slike simptoma (osipa, otečenosti...) – i potom se nižu odgovori. Tako je, primjerice, za otečenu ruku "pao" niz dijagnoza, od artritisa do problema sa štitnjačom.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?