Opet nesporazumi

Sindikat BiH prijeti prosvjedima ako se ne usvoji opći kolektivni ugovor

ilustracija
29.08.2017.
u 10:00

Ukoliko dođe do ukidanja općeg kolektivnog ugovora, o čijem se donošenju priča već mjesecima, čelnici Saveza samostalnih sindikata BiH u javnom pozivu zaprijetili su Vladi FBiH svim pravnim i sindikalnim mehanizmima borbe, uključujući i masovne ulične prosvjede, piše Večernji list BiH. 

Oštro upozorenje Saveza samostalnih sindikata BiH stiglo je nakon što se pojavila vijest da na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritorij FBiH nije usvojen zaključak o proširenju djelovanja općeg kolektivnog ugovora na sve radnike u FBiH te da je i službeni predstavnik premijera izjavio da dosada Ekonomsko socijalno vijeće, kako tvrde u Sindikatu, nije usvojio takav zaključak, dužnost nam je obavijestiti javnost da je ESV FBiH do sada na četiri sjednice usvojio zaključak i dao preporuku Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike da se opći kolektivni ugovor proširi. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?