odlučivanje o Domu naroda

SIP između Ustava FBiH, odluke Ustavnog suda, Izbornog zakona i prijetnji

11.12.2018.
u 08:00

Još nije poznato kada će Ustavni sud BiH odlučivati po apelaciji predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjane Krišto kojom se osporavaju odredbe Ustava Federacije BiH, a u međuvremenu bi Središnje izborno povjerenstvo (SIP) trebalo odlučiti hoće li uopće ponuditi formulu za izbor izaslanika u Domu naroda FBiH, ali i po kojim pravilima. Kako se doznaje, pritisci koji su upućivani prema SIP-u što od prijetnji dijela političkih stranaka, pojedinaca pa čak i od diplomata, rezultirali su čak i razmišljanjima da se uopće ne donese odluka oko izbora izaslanika. Za ovakvu odluku do sada je u SIP stigao i velik broj dokumenata i stajališta različitih institucija u BiH koje, međutim, na posve različit način gledaju kako prije svega postupiti u ovoj zrakopraznoj, ali i zbunjujućoj situaciji.

Proturječne odredbe

SIP, kao instituciju koja je zadužena za organiziranje i provođenje izbora u BiH, sada je u velikoj dvojbi što uopće uzeti kao dokumente kojim bi trebali napravili izračune za Dom naroda...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
SIP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?