lokalni izbori

SIP: Preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje

izbori
12.10.2016.
u 16:35

Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine razmatrali su na današnjoj sjednici u Sarajevu 11 zahtjeva za poništenje odnosno ponavljanje izbora na biračkim mjestima u nekim izbornim jedinicama.

Zahtjevi koji su se odnosili na poništenje izbora su odbačeni kao nedopušteni, a kako je obrazloženo navodi iz zahtjeva će se uzeti u obzir i SIP BiH će reagirati po službenoj dužnosti ako za to bude elemenata, ali nakon utvrđivanja izbornih rezultata.

Kao preuranjeni su odbačeni i zahtjevi kojim je traženo ponavljanje izbora, jer da bi se negdje ponovili izbori prije toga moraju biti poništeni, podsjetili su danas iz SIP-a.

SIP BiH danas je donijelo 20 zaključaka kojima se zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima u pojedinim izbornim jedinicama odbacuju zbog preuranjenosti.

Kako se podsjeća u priopćenju iz  SIP-a BiH, tek nakon što SIP objavi utvrđene izborne rezultate moguće je u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje i to isključivo pod uvjetom i na način propisan Izbornim zakonom.

SIP BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije