najavljena sjednica

SIP sutra o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH

17.12.2018.
u 16:04

Riječ je o iznimno važnoj odluci bez koje nije moguće u potpunosti implementirati rezultate ovogodišnjih izbora

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na sutrašnjoj sjednici razmatrati će način popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Na web stranici SIP-a BiH već je najavljena sjednica s jednom točkom dnevnog reda, a koja glasi: "Prijedlog Upute o izmjeni Upute o postupku provođenja posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine"., piše Klix.ba. 

Riječ je o iznimno važnoj odluci bez koje nije moguće u potpunosti implementirati rezultate ovogodišnjih izbora. 

Naime, sve dok se ne konstituira Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ne može se konstituirati ni novi saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Lijevo orijentirane političke stranke i Stranka demokratske akcije (SDA) već su najavili da će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH ukoliko SIP donese odluku koja neće biti u skladu sa Ustavom Federacije BiH, odnosno ukoliko sip primjeni popis iz 2013. godine i ne ispoštuje princip 1-1-1. 

Za primjenu popisa iz 1991. godine je i Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH kao i Federalni zavod za statistiku dok se stranke okupljene oko HDZ-a BiH zalažu za primjenu popisa iz 2013. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije