Izaslanstvo Europola u SIPA-i

SIPA će pružiti svoj maksimum u borbi protiv svih vidova kriminala

SIPA
31.08.2016.
u 14:14

Povodom svečanog potpisivanja Sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji između BiH i Ureda Europske policije (Europol), Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) danas je posjetilpo izaslanstvo Europola na čelu s direktorom Robom Wainrightom, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i predstavnici Izaslanstva Europske unije u BiH na čelu sa šefom Odjela za vladavinu prava Richardom Woodom.

Izaslanstvo Europola sastalo se sa zamjenikom direktora SIPA-e Đurom Kneževićem i načelnicima organizacijskih jedinica Ernadom Musićem i Draganom Mumovićem.

Nakon prezentacije rada i uloge SIPA-e u sigurnosnom sustavu BiH, zamjenik direktora SIPA-e izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma između BiH i Europola. On je rekao kako je ovo jako značajan sporazum i da će SIPA pružiti svoj maksimum u borbi protiv svih vidova kriminala iz svoje nadležnosti, te na taj način doprinijeti sigurnijem okruženju za građane BiH i Europske unije.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine rekao je da je SIPA ponos BiH i kao prioritet u radu naveo borbu protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije. On je naglasio da će najviše SIPA surađivati s Europolom i da će imati veliku podršku Ministarstva sigurnosti BiH u budućem radu.

Direktor Europola je istaknuo da je borba protiv terorizma i organiziranog kriminala za Europol jako važna, te da su SIPA i Europol prirodni partneri jer su im nadležnosti kompatibilne. On smatra da SIPA treba iskoristiti mogućnosti koje joj se pružaju budući da je potpisivanjem današnjeg sporazuma bh. policija povezana s 40 drugih zemalja potpisnica navedenog sporazuma.

Šef Odjela za vladavinu prava Izaslanstva Europske unije u BiH rekao je da borba protiv terorizma treba biti jedan od prioriteta SIPA-e i Europola, te da su fondovi Europske unije, osim ostalim članicama Europola, na raspolaganju i SIPA-i.

Predstavnici oba izaslanstva naglasili su da će se u budućnosti pridržavati sporazuma i dodatno ga unapređivati, kako bi borba sa sigurnosnim izazovima današnjice bila efikasnija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?