BLACK TIE 2

SIPA izvršila privremene obustave transakcija fizičkim i pravnim osobama

23.04.2024.
u 11:31

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akciji ”Black Tie 2”, koja je realizirana zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, poduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u  devet komercijalnih banaka u Bosni i Hercegovini i to za osam pravnih i osam fizičkih osoba.

Tom prilikom su za predmetne pravne i  fizičke osobe izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 614.204,80 konvertibilnih maraka, 23.906,44 eura i 2261,00 amerčkih dolara.

Prilikom rada na predmetu u jednoj od komercijalnih banaka je izvršen pretres jednog sefa dok je drugi sef blokiran.

Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, a među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona koja se sumnjiče za krivična djela organiziranog kriminala, pranja novca, primanje dara i drugog oblika koristi, neovlaštenog prometa opojnim drogama i zlouporaba službenog položaja ili ovlasti. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije