Akcija "Network"

SIPA na aerodromu uhitila Davora Gaja, Čehajićevog kolegu s posla

21.10.2020.
u 13:49

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na sarajevskom aerodromu dočekali su avion iz Istanbula u kojem se nalazio i Davor Gaj, osumnjičeni u predmetu "Network" u sklopu kojeg je uhićen TV voditelj Almir Čehajić Batko.
Naime, Gaj se nalazio u Turskoj u trenutku jučerašnjih pretresa u Sarajevu, nakon čega je jutros sjeo na prvi avion u Istanbulu te se stavio na raspolaganje policajcima i tužiteljima.

Odmah nakon što je kročio na tlo BiH službenici SIPA-e su mu saopćili razloge za uhićenje i polazak u prostorije te agencije, po nalogu Županijskog tužiteljstva.

On se sumnjiči za krivično djelo zlouporabe položaja jer je bio odgovorna osoba u tvrtki "Otvorena mreža" u kojoj su jučer izvršeni pretresi.

Prema dostupnim podatcima, Davor Gaj se vodi kao direktor tvrtke "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitirana emisija "Udri muški" koju je vodio Almir Čehajić Batko.

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru Otvorene mreže koja se bavila humanitarnim radom.

Radnje istražitelja su bile usmjerene na otkrivanje zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhićen zbog navodnih financijskih malverzacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?