AKCIJA "SIDRO"

SIPA na Palama uhitila dvije osobe osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju oružja

sipa
02.09.2021.
u 15:27

Po naredbama Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici SIPA-e su danas vršili pretrese na tri lokacije na području općine Pale.

U skladu sa naredbom postupajućeg tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu u okviru ove operativne akcije slobode su lišene dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 361. stava (2) Kaznenog zakona Republike Srpske.

Kako su naveli iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), osumnjičene osobe bit će predane na dalje postupanje tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu.

"Po okončanju navedenih službenih radnji i provedene kriminalističke obrade, privedene osobe će biti predane na dalje postupanje Okružnom javnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu, a prikupljeni dokazi će biti predati Osnovnom sudu u Sokocu, radi daljeg korištenja u kaznenom postupku", priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?