Adis Šehović i Davor Vujinović

SIPA preuzela istragu objstva sarajevskih policajaca

17.11.2021.
u 13:11

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) preuzela je istragu ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

 

“Iako Državna agencija za istragu i zaštitu od samog počinjenja kaznenog djela ubistva policijskih službenika MUP-a SŽ poduzima radnje u predmetu, naredbom Tužilaštva SŽ od 12. studenoga naloženo je SIPA-i da nastavi daljnje istražne aktivnosti u cilju otkrivanja suizvršitelja ubojstva i prikupljanja dokaza”, priopćeno je iz Tužilaštva SŽ.

Podsjetimo, na prijedlog Tužiteljstva Sarajevske županije, Županijski sud u Sarajevu jučer je odredio pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a SŽ.

Istovremeno, na prijedlog KTKS izdana je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice.

Podsjećanja radi, u listopadu 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje, ubijen je policajac Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović teško ranjen, a kasnije je podlegao ozljedama.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?