afera "Respiratori"

SIPA uzela snimke s nadzornih kamera u Vladi FBiH, saslušano više osoba

14.05.2020.
u 18:29

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su izvršili pretrese u prostorijama zgrade Vlade FBiH u okviru predmeta "Respiratori" i izuzeli mobilne telefone, podatke s računala, kopije dokumenata i snimke s nadzornih kamera.

Kako Klix.ba doznaje izuzete snimke s nadzornih kamera bi trebale pomoći da se utvrdi tko se s kim sastajao u prethodnom razdoblju, a dovodi se u vezu sa sumnjivom nabavkom kineskih respiratora.

Inspektori računaju kako bi na snimkama mogli vidjeti s kim se u zgradi federalne vlade sretao Fikret Hodžić, vlasnik tvrtke "FH Srebrena malina", suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak te osobe iz ureda premijera Fadila Novalića, kao i on sam.

Tužitelji Tužiteljstva BiH saslušali su jučer i danas veliki broj osoba koji bi mogli imati statuse svjedoka u ovom predmetu ili imaju informacije o određenim radnjama tijekom nabavke 100 respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 milijuna KM. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?