Nakon skoro 100 dana stanke, u subotu se nastavlja 13. prvenstvo u Premijer ligi BiH

Široki Brijeg “love” Sarajevo, Zrinjski, Olimpic i Željezničar

nogomet
Foto: Stojan Lasić
25.02.2015.
u 10:12

Igrači 16 klubova radili su zimus više od 500 treninga, igrali oko 130 susreta

Više smo puta pisali o dugom odmoru nogometaša u zimskoj stanci, prozivci, pripremama, prijateljskim ogledima klubova i problemima koji ih pritišću. Ne ide sve po planu, a jedan od razloga je ćudljivo zimsko (ne)vrijeme.

Propale “generalke”

Zbog njega su neki morali odustati od igranja “generalki” pred početak sezone, pa tako aktualni prvak Zrinjski nije igrao protiv Olimpica. Neki još uvijek nisu zadovoljni igračkim kadrom, iako su pojačanja počeli kupovati još prije nekoliko mjeseci. Prijelazni rok još traje (do 27. veljače), pa se možda dogode još neki prijelazi igrača iz kluba u klub, ili kupovina nogometaša s “čistim” papirima. Tako je Sarajevo prije dva dana “otelo” Olimpicu vratara Senadina Oštrakovića. Prethodno čelnici Sarajeva nisu uspjeli kupiti Ivana Kelavu iz Udinesea ili Mirana Borjana iz Ludogoreca. Nakon što nije nagovorio Ivana Crnova na novi ugovor, Zrinjski je ipak prvu zvijezdu kluba zadržao u krugu kandidata za prvu momčad. Čelnici Željezničara, pak, u istoj su situaciji s Tomislavom Tomićem, ali su ga kaznili slanjem na tribine. I klubovi sa dna sve čine kako bi se pojačali, pa je 16. Mladost kupila 12-13 novih igrača s kojima će u borbu za ostanak. Radnik, njihov prvi zemljopisni i susjed s ljestvice (15. i 16. mjesto) kupio je od malteškog Naxxara prije 2-3 dana Milana Vignjevića (Napredak, Metalac, BSK Borča...), uz posredništvo bivšega srpskog reprezentativca Mladena Krstajić, sada sportskog direktora Bijeljinaca. Uz bijeljinske klubove, najugroženiji na ljestvici su Sloboda i Zvijezda. Sloboda je uz novog trenera Husrefa Musemića dovela niz igrača zvučnih imena, a Zvijezda obavila temeljite pripreme (dijelom i u Antalyji). Zvijezda će u subotu ugostiti Sarajevo, od kojega je jesenas izgubila bez borbe jer nije platila dug Gradini od 75.000 KM za igrača Ordagića.

Invazija na Gradačac

Kasnije je dug plaćen, osim (još) 5000 KM, koje Zvijezda mora platiti do subote. U suprotnom, Sarajevo će opet pobijediti bez borbe! Trener Zvijezde Petar Šegrt ponudio se da sam plati tih 5000, a navijači Sarajeva spremaju invaziju na Gradačac. Navodno ih tamo želi ići 3-4 tisuće, iako stadion ima tek 4000 mjesta. Iz Zvijezde nude (samo) 300 ulaznica jer za više ne jamče ni osiguranje (policija MUP - a TŽ u štrajku!).

Optimizam na Koševu

S Koševa pak teku potoci optimizma uz najavu preskakanja vodećeg Širokog Brijega (34 boda, Sarajevo 32) i osvajanje naslova, plus “za desert” i osvajanje kupa. Sarajevo navodno pliva u novcu koji u klub trpa Malezijac Tan. Klupsku je blagajnu napunio i novi višemilijunski sponzor, zrakoplovna kompanija Turkish Airlines... Ove okolnosti navele su raspjevana novinarska pera sklona klubu s Koševa, staviti ga “uz bok Bayernu, Barceloni, Manchesteru Unitedu”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije