mostar

Škola za djecu s posebnim potrebama obilježila 43. obljetnicu osnutka

12.05.2017.
u 17:15

U povodu obilježavanja 43. obljetnice osnutka Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama, u Mostaru je u petak svečano otvorena izložba radova učenika te škole na kojoj je izloženo oko 50 likovnih uradaka, rađenih različnim tehnikama.

– Danas obilježavamo 43. godinu postojanja specijalnog obrazovanja na području grada Mostara i Hercegovine, a ovom smo obljetnicom odlučili gradu Mostaru i svim prijateljima pokazati što su djeca radila cijelu godinu – istaknula je uoči otvaranja izložbe ravnateljica škole Maja Mustapić izrazivši nadu da će Mostar prepoznati trud učenika i djelatnika ove škole.

Ocijenila je kako je likovna izražajnost nešto što djeci pomaže pri razvoju kreativnosti, pamćenja, mišljenja i razmišljanja te da kroz likovne radove djeca izražavaju sebe.

– Neka djeca ne mogu govoriti, neka ne mogu hodati ali preko likovnog rada i različitih tehnika izražavaju svoju sreću, nezadovoljstvo i tugu – ustvrdila je Mustapić.

Naglasila je kako je ova izložba drugačija i specifičnija od drugih, jer su se učenici ostalih osnovnih škola s područja Mostara uključili u radionice, te zajedničkim trudom i radom napravili lijepe i kreativne radove.

Ravnateljica Mustapić zahvalila je na kraju ravnateljima i učenicima svih osnovnih škola Grada Mostara.

Izložba će biti otvorena do nedjelje, 14. svibnja, a ulazak je tradicionalno besplatan.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?