u okviru Humanity in Action Summer Fellowship programa

Skupina međunarodnih studenata posjetila Tužiteljstvo BiH

studenti
14.06.2016.
u 11:51

 Skupina od oko 20 međunarodnih studenata, u okviru Humanity in Action Summer Fellowship programa, posjetila je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Studenti su sudjelovali na prezentaciji o povijesti, unutarnjem ustroju, te dosadašnjem radu i rezultatima, koju je realizirao Odjel za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, te su imali priliku razgovarati sa tužiteljem Mirzom Hukeljićem, iz Posebnog odjela za organizirani kriminal gospodarski kriminal i korupciju.

Studenti koji dolaze iz sedam zemalja (Danske, Nizozemske, Njemačke, Francuske, Švedske, SAD i Kanade), interesirali su se za povijest i rezultate rada Tužiteljstva BiH, sa akcentom na procesuiranje predmeta ratnih zločina, kao vrlo složenih predmeta iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava.

Međunarodni studenti imali su priliku postavljati pitanja o temama iz domena rada Tužiteljstva BiH i pravosudnih institucija.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ima izuzetno dobru suradnju s obrazovnim i akademskim institucijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, priopćeno je iz tog tužiteljstva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?