Što se krije iza karantena slučaja

Skupina Ramljaka otkrila: Ovo je izolatorij u našoj općini i evo zašto se skriva

23.04.2020.
u 12:20

Proteklih je dana na području ramske općine bilo dosta sporova i  reakcija oko slučaja slanja četiti mještana navedene općine u karantenu u Mostar. Tamošnja je općinska vlast cijeli slučaj medijski aktualizirala kako bi mještane "spasili" od kako su neki naši mještani tvrdili "omrzlog" Mostara, navodi se u pismu skupine Ramljaka kojega su poslali javnosti zbog posljednjih događanja u njihovoj općini.

- Zanimljivo je kako je općinska vlast spomenutu matricu već godina koristi u dnevno-političke svrhe. Nedavno je to bilo to slučaj gašenja požara kanaderima, kada je opet optužen Mostar, ali i neki ramski dužnosnici, što kanaderi nisu gasili na području ramske općine. Kada je ramski  korona slučaj u pitanju zanimljivo je kako se i dobar dio ramske javnosti solidarizirao s svojim sumještanima koji su trebali ići u karantenu u Mostar. Gradom se defiliralo sa zastavama, prkosilo i inatilo za koju sekundu kadrova za kamermane nekih medijskih kuća. Međutim zbog medijske pompe, iz vida je nestalo nekoliko bitinih činjenica, odnosno odredbi nadležnih vlasti kada je u pitanju suzbijanje širenja koronavirusa. Zanemaruje se činjenica da su četiti ramska povratnika iz inozemstva morali biti svjesni da ih čeka karantena prije svoga povratka jer je obvezna. Ostaje sporno zašto se pokušalo Ramljake slati u Mostar jer je svaka lokalna zajednica morala na svome području osigurati izolatorij. Ponukan ramskom raspravom oglasio se i vlasnik objekta u Ortiješu u čijoj se izjavi navodi da je objekt stavio na raspolaganje Stožeru besplatno iz čega padaju u vodu i optužbe da se pokušalo nadužne Ramljake želio odvesti u Mostar da bi netko na njima zaradio. Objektu se Ortiješu nema što prigovorti, piše skupina Ramljaka u svom pismu i dodje kako je riječ o namjenski građenom objektu za hotelski smještaj.

Ramljaci su u pravu kada ne žele ići u izolatorij u Mostar jer izalotorij mora postojati i na području naše općine, tvrde ovi stanovnici Rame. Međutim tek sada je kako tvrde cijela priča zanimljiva i otkriva političku pozadinu.

- Mi, Ramljaci koji želimo da iz ove općine izađe istina, pronašli smo ramski izolatorij koji u odnosu na mostarski više nalikuje skladištu ili sl. Slike kopje vam šaljemo govore više od riječi, piše skupina Ramljaka u pismu javnosti.

- Nije teško pretpostaviti kakvo mu je unutarnje uređenje kada se vidi njegov vanjski izgled. Upravo je ramskoj vlasti trebalo biti u intersu da svoje mještane smjesti u neki primjereni objekt za izalotorij i na taj način sakrije sramotu koju su pripremili za svoje mještane. Pa dragi Ramljaci sami procjenite po priloženome o čemu je riječ, pišu.

- I za kraj, nadajmo se da neće biti potreba za smještaj u karantenama ni u Mostaru ali ni u Rami, a kada bismo morali birati gdje bismo voljeli biti smješteni, nije teško zaključiti koji bismo objekt za smještaj izabrali - Mostar, navodi se u pismu javnosti skupine Ramljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?