umanjen za 1.737.232 KM

Skupština ZHŽ-a usvojila proračun za sljedeću godinu

23.12.2020.
u 17:47

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na sjednici u srijedu izglasala je proračun te županije za 2021. godinu. 

Ministar financija ZHŽ-a Toni Kraljević naglasio je da je Prijedlog proračuna utvrđen u iznosu od 90.183.762 maraka i da je u usporedbi s proračunom za ovu, tekuću godinu umanjen za 1.737.232 maraka.

- Županija se u proteklih pet godina nije zadužila niti jedan fening- istaknuo je u svom izlaganju ministar Kraljević te naglasio  važnost nastavka potpore mladima i obiteljima kroz projekt financiranja besplatnih udžbenika za sve učenike.

Prijedlog zakona o proračuna zastupnici su jednoglasno usvojili.

Ministar zdravstva ZHŽ-a Tomislav Pejić iznio je detalje o epidemiološkoj situaciji na području te županije za proteklih četrnaest dana.

Prema tim podacima, broj testiranih osoba iznosio je 1488, a od ukupnog broja testiranih 581 osoba je bila pozitivna na koronavirus. U tom razdoblju na području ZHŽ-a preminule su 22 osobe od posljedica Covid-19, dok je 46 osoba hospitalizirano na covid odjelu u SKB-u Mostar. 

"U zadnjih sedam dana bilježimo pad od deset posto broja novozaraženih osoba na području naše županije, što je rezultat mjera, određenog broja osoba koje su se "prokužile" koronavirusom i odgovornosti građana. Nadam se da će se u vrijeme predstojećih blagdana naši građani pridržavati mjera i da ćemo nastaviti ovaj trend pada kao u proteklih sedam dana", naglasio je Pejić.

Dodao je i da su domovi zdravlja u ZHŽ-u odradili kvalitetan posao u cijelom vremenu pandemije.

Županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić iznijela je detalje o stanju u školama nakon završetka prvog polugodišta u ovoj školskoj godini te dodala kako je ostao manji broj neocijenjenih učenika, ali da će se i to uspjeti nadoknaditi.

Izrazila je zadovoljstvo određenom nastavom i financijskim segmentom jer, kako je istakla, nije bilo probijanja proračuna u dijelu koji se odnosi na obrazovanje.

Na kraju sjednice predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ivan Jelčić ocijenio je rad Skupštine i najavio neke buduće korake.

- Trudimo se imati redovite sjednice ovisno o epidemiološkoj situaciji, kao i pratiti upute županijskog stožera, a na sjednici smo se trudili pridržavati svih preporučenih mjera. Ove godine nas je pandemija malo poremetila i imali smo manji broj sjednica, ali moram reći da su sjednice jako konstruktivne -  istaknuo je Jelčić naglasivši dobru suradnju s Vladom ZHŽ-a i ostalim institucijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije