Međustranački i unutarstranački odnosi

Slabe šanse za stabilizaciju političkih odnosa na svim razinama vlasti

15.05.2017.
u 07:00

Konsolidiranje stanja u SDA značajan je, ali ne i jedini čimbenik o kojem ovisi funkcioniranje vlasti na državnoj razini u preostalih nešto manje od godinu i pol mandata.

Odnosi Hrvata i Bošnjaka

Nakon definitivnog razlaza s trojicom zastupnika u donjem domu Parlamenta BiH, rukovodstvo SDA trenutačno je u poziciji da mora tražiti načine kako bi spriječilo daljnje osipanje jer ima naznaka da bi zbog nezadovoljstva odnosima u stranci još neki kadrovi mogli otkazati poslušnost rukovodstvu. To se prvenstveno odnosi na zastupnika Šemsudina Mehmedovića, ali i Safera Demirovića koji je blizak dopredsjedniku SDA Mirsadu Kukiću. Ako Kukić odluči distancirati se od ostatka čelništva SDA, u pitanje bi mogla doći i parlamentarna većina u federalnom Parlamentu koja ionako teško funkcionira zbog nesuglasja na relaciji SDA - HDZ.
Nejasno je i dalje kako će se ponašati i Savez za promjene koji zaoštravajući odnose s federalnim partnerima u državnoj vlasti zapravo vodi međustranačku borbu sa SNSD-om i aktualnom vlasti u Republici Srpskoj. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?