Posavski rekorderi

Slavko i Pejo Braća Baotić iz Save izvukla kapitalca od 70 kg i 211 cm

30.05.2019.
u 09:36

Ribarski san je uloviti veliku ribu, ali da bi dočekali taj trenutak, potrebno je, kažu ribari, najviše sreće, ali i znanja. Taj san ostvario se braći Slavku i Peji Baotiću iz Donje Mahale koji su iz rijeke Save izvukli soma kapitalca dugog 211 cm i teškog ravno 70 kg. Posavski rekorderi Slave i Peja, kako ih zovu susjedi, ističu da borba nije trajala dugo, ali kad su ga uspjeli ubaciti u čamac, nisu mogli doći k sebi od radosti.

– U početku sam mislio da se mreža zakačila za panj, ali kad sam osjetio potezanje prema dnu, sav sam protrnuo. Teško je bilo otrgnuti ga od mreže, a svojom dužinom i snagom prijetio je da nas izbaci iz čamca. Sve smo radili na dubini oko 1,5 m - kaže Slavko koji je ribetinu dovezao kući u prtljažniku auta.

Pejo ističe kako je izvlačenje olakšala nešto hladnija voda i som je bio manje borben. - Bilo je naporno, ali isplatilo se i prošlo je bez ozljeda. Radost je bila neopisiva, ali u jednom trenutkom pomislio sam: “Što ako potrga mrežu i ode u dubine Save?” Mogao bih samo plakati i nitko nam ne bi vjerovao da se otrgnula zvijer od 70 kg - govori nam Pejo i prisjeća se da je njegov dosadašnji rekord bio smuđ od sedam kg. Po dolasku kući kroz dvorište je, kažu, prošlo više od stotinu znatiželjnih. Dugo su trajala fotografiranja, mjerenja, selfiji i čestitke. - Precizno su uzete mjere jer ovaj rekord mora ući u povijest ribolova u Posavini - kazao je Slavko.

Braća ističu da su od malih nogu na Savi u koju su zaljubljena. Uvijek su, kažu, slijedili riječi sumještanina, glumca Ive Gregurevića, koji je neizmjerno volio Savu, divio joj se i kraj nje uživao. – Uz sve nedaće koje zna donijeti, mi jednostavno, kao i naš Ivo, volimo našu rijeku i uživamo u svakom trenutku provedenom na vodi.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije