ivanić

Slijedi kontra u drugom poluvremenu- kriza institucija u BiH zbog odluke o popisu

Ivanić
20.06.2016.
u 07:45

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić upozorio je  da može doći do ozbiljne krize institucija BiH ako se ništa ne promijeni u vezi s odlukom o objavljivanju rezultata popisa stanovištva.

“Ukoliko se ništa ne promijeni u vezi s tom odlukom, popis neće imati nikakve posljedice, jer ga neće priznati institucije Republike Srpske”, rekao je Ivanić u Gornjim Podgradcima, kod Gradiške, i ponovio da Republika Srpska treba objaviti svoje rezultate popisa stanovništva.

Ivanić je naglasio da će u tom slučaju biti srušen koncept dogovora u BiH, ocjenjujući da su veliku grešku napravili svi koji su koristili Tužiteljstvo BiH da izvrši pritisak da se donese ovakva odluka o objavljivanju rezultata popisa.

“Jedno vrijeme imat ćemo ozbiljnu krizu institucija BiH. Interesi Republike Srpske su u ovom slučaju ugroženi i očekujem da će sve političke stranke iz RS, na posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske, predstojećeg tjedna imati jedinstven stav i uputiti vrlo jasnu poruku da su ovakvi rezultati popisa neprihvatljivi”, istakao je Ivanić.

On je naglasio da BiH ne može funkcionirati na preglasavanju nego se mora vratiti uvažavanju sva tri konstitutivana naroda.

Ivanić je kazao da je očekivao kompromis u Parlamentu BiH da se povuče sporna odluka i da se produži rok za objavljivanje rezultata popisa, te da se dođe do zajedničke metodologije obrade popisnog materijala.

“U prvom poluvremenu netko može misliti da vodi, ali u drugom poluvremenu može dobiti kontru i sad slijedi to drugo poluvrijeme”, rekao je Ivanić, koji je večeras u Gornjim Podgradcima nazočio javnoj tribini PDP-a “Srpska mora bolje”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?