Liječnica u suzama

Slušaš kako mlada majka razgovara s djecom, a jučer je bila korak do smrti

liječnica ob sisak
21.11.2020.
u 10:55

- Kako se povećao broj bolesnika imamo određeni broj bolesnika koji odlazi kući, biva na kućnom liječenju nekoliko dana, dođe do pogoršanja simptoma, gušenje, respiratorni simptomi i oni se vraćaju u bolnicu i obično se svi primaju na terapiju kisikom - upozorava ravnatelj OB Sisak.

Prije nekoliko dana u sisačkoj bolnici 34-godišnja majka četvero djece skinuta je s respiratora. Čim je progovorila liječnica joj je dala svoj mobitel kako bi nakon dva tjedna konačno ponovno čula svoju djecu.

- Slušaš kako ona razgovara sa svojom djecom o običnim stvarima, o školi, razumijete… A jučer je bila korak do smrti praktički. To vas ispuni zadovoljstvom, jer to je razlog zašto radiš ovaj posao - kazala je kroz plač voditeljica Odjela za anesteziologiju u OB Sisak Gordana Živanović Posilović za RTL Danas.

Na respiratoru u sisačkoj bolnici je devetoro pacijenata, u bolnici njih više od 50. Imaju dvije jedinice intenzivnog liječenja. Kažu, puno je drukčije sad nego u proljeće. 

- Puno stresnije. Sestre su dosta iscrpljene i umorne. Imamo ih 22 na odjelu, rade dan i noć s tim da su jedan dan slobodne. Radi se, organizirane su, u timu smo. Iscrpljeni jesmo, ali kad pacijent ode na odjel, onda to sve zatomimo i sretni smo - kaže glavna sestra Odjela za anesteziologiju u OB Sisak Dr. Ivo Pedišić, Dragana Aleksić

U ratu je bila na fronti, sada opet na prvoj crti.

- Ono su bile bombe koje padaju - nije bilo ugodno, ali po načinu i opsegu bolesnih, ovo je ratno stanje. Nema se dovoljno sredstava iako se trudimo da svi imamo sve. Nema radnog vremena, radite koliko je potrebno - kazala je voditeljica Odjela za infektologiju u OB Sisak Dr. Ivo Pedišić Tonka Jozić Novinc

Baš sve u ovoj bolnici je timski rad. Od spremačice do liječnika. 

- Morali smo sve stvari iznijeti iz jedne garderobe, tamo smo stavili dva kreveta. Sada ćete vidjeti sobu koja je priručni rendgen gdje slikamo pacijente. I tu smo sobu iskoristili noćas za bolesnike. Svi resursi koji postoje su profunkcionirali kao bolesnička soba - kaže Jozić Novinc, prenosi Vecernji.ba. Ravnatelj OB Sisak Dr. Ivo Pedišić Tomislav Dujmenović upozorava da se neki pacijenti vraćaju nakon što ih se pusti na kućno liječenje.

- Kako se povećao broj bolesnika imamo određeni broj bolesnika koji odlazi kući, biva na kućnom liječenju nekoliko dana, dođe do pogoršanja simptoma, gušenje, respiratorni simptomi i oni se vraćaju u bolnicu i obično se svi primaju na terapiju kisikom - kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije