mostar

Smanjen proračun za Grad Mostar koji iznosi oko 50 milijuna maraka

dsa
Foto: FENA
24.01.2017.
u 13:05

Grad Mostar može stabilno funkcionirati ako ne dođe do velikih tektonskih promjena zakona i "otimanja" od jedinica lokalne samouprave, izjavio je u utorak gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

On je na javnoj raspravi o Proračunu Grada Mostara kazao kako prijedlog ovogodišnjeg gradskog proračuna iznosi oko 50 milijuna maraka.

- Naša prvenstvena svrha jeste da grad Mostar stabilno funkcionira, da održimo ekonomsku stabilnosti, te izvršimo sve servisne usluge prema korisnicima proračuna. Osim toga, želimo imati realan proračun kako bi mogli održati Grad u funkciji do izbora i novog Gradskog vijeća - rekao je Bešlić.

Podsjetio je i na važnost aranžmana MMF-a kako bi se vratio dio kreditnih obveza.

- Ako ne bude tih sredstava mi smo pred politički izazovnoj situaciji – naglasio je.   

Po njegovim riječima, proračun je u startu smanjen zbog nedovoljnog broja odluka za grantove.

- Ove godine moramo prijeći na trezorsko poslovanje i onda će se vidjeti da je iznos za plaće administracije Grada oko 3,5  posto manji u odnosu na prethodne godine – ocijenio je mostarski gradonačelnik.

Ustvrdio je kako očekuje izmjene zakona koji su sada u formi nacrta, a imaju jak utjecaj na proračun grada Mostar. Radi se o civilnoj zaštiti, braniteljskoj populaciji i određenim subvencijama.

Govoreći o planiranim projektima za ovu godinu, Bešlić kaže kako je riječ o projektima izgradnje deponije i cesta.

Načelnik odjela za financije Izet Šahović ponovio je kako je proračun manji u odnosu na prošlu godinu te da iznosi 50 133 030 maraka.

Od tog iznosa na nenamjenske prihode otpada 36 933 810 maraka, a na namjenske 13 139 220, kazao je te dodao kako prihodi od poreza iznose 25 631 300 maraka, dok su neporezni prihodi 23 799 730 maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije