Dom zdravlja SŽ

Smanjenje broja pacijenata za 10 posto

pacijent
24.07.2016.
u 16:44

Vrlo brzo će početi i implementacija elektronskih zdravstvenih knjižica koje su jedini nedostajući dio navedenog sustava

Javna ustanova Dom zdravlja Sarajevske županije u 2016. planira smanjiti broj posjeta u obiteljskoj medicini za 10 posto zbog očekivanog manjeg priliva pacijenata nakon potpune implementacije sustava informatizacije te aktiviranja e-recepta.

Ovo se navodi u Planu rada ove ustanove za 2016. godinu koji će zastupnici Skupštine Sarajevske županije razmatrati 27. srpnja. 

Iz Doma zdravlja ističu da su dojmovi pozitivni i kod osoblja i pacijenata.

- Ključni dio koji evidentno dovodi do smanjenja posjeta je propisivanje terapije kroničnim bolesnicima elektronski da se ne bi izlagali nepotrebnim dolascima liječnicima, ukoliko im stanje nije pogoršano i koriste istu terapiju - rečeno je za Fenu iz Doma zdravlja SŽ.

Također su dodali da proces informatizacije podrazumijeva kompletno uvezivanje sustava u jedinstvenu bazu podataka svih ustanova koje pružaju zdravstvenu zaštitu, kao i ljekarni. Ističu da su oni ovaj proces u potpunosti implementirali, uvezani sustav postoji na svim lokalitetima i centralnim objektima te da se u okviru tog sustava primjenjuje sustav e-recepta i e-uputnica.

- Prema informacijama vrlo brzo će početi i implementacija elektronskih zdravstvenih knjižica koje su jedini nedostajući dio navedenog sustava - zaključili su.

U Financijskom planu Doma zdravlja za 2016. planiran je prihod od 58.4.16.450 KM, od čega je 55.205.000 KM iz Zavoda za zdravstveno osiguranje SŽ, a ostatak od izravnih plaćanja pravnih i fizičkih osoba. Rashodi u 2016. planirani su u iznosu od 58.436.450 KM i uravnoteženi su s planiranim prihodima.

U okviru kapitalnih ulaganja planirana su sredstva za nastavak radova na rekonstrukciji i obnovi Dom zdravlja Novi Grad "Kumrovec" (1.100.000 KM), zatim nastavak radova na dogradnji Doma zdravlja u Iijašu (350.000) te nabavku opreme (100.000 ).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije