dugo iščekivan

Snijeg zabijelio poznato mostarsko izletište: Na Rujištu zimska idila

Klix
27.01.2020.
u 13:16

Na Rujištu kod Mostara nakon brojnih meteroloških najava konačno je pao snijeg koji je u Hercegovini dugo iščekivan.

Tanki sloj snježnog prekrivača na poznatom mostarskom izletištu izazvao je radost brojnih građana Mostara kojima je svega nekoliko kilometara od grada priroda podarila snježne radosti.

"Dugo se čekao snijeg ove godine pa je posebna radost, poruke ne možemo osvojiti od jutros", rekli su iz Snježne kuće na Rujištu za Klix.ba.

Ovaj dan je, kako kažu, poseban i nema sumnje da će veliki broj građana Mostara danas uživati u snježnim radostima.

Za sada snijega nema puno i najavljena je kiša, kažu iz Snježne kuće Rujište, ali i dan je radost za ljubitelje snijega, kako ističu, od velikog značaja.

Rujište je idilično mostarsko izletište koje se nalazi dvadeset i pet kilometara sjeverno od Mostara, na periferiji planina Prenj i Velež.

U zimskom razdoblju Rujište privlači mnogobrojne ljubitelje zimskih sportova, dok je ljeti idealno mjesto da se pobjegne od hercegovačkih velikih vrućina.

Posljednjih godina je postalo obvezno zimsko odredište, kako za Mostarce tako i goste iz susjednih zemalja, jer ono što Rujište nudi uistinu je zaslužilo riječi hvale.

Obzirom na to da u Mostaru ove zime još nije bilo snježnih oborina, najčešći gosti su upravo Mostarci. Jedni ovdje dođu na skijanje, drugi na sanjkanje, a neki samo kako bi uživali u čistom i svježem zraku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?