NEVJEROJATAN PRIZOR

Snimili kita kod Pelješca: Bilo je veličanstveno, na trenutke se neobično približio

28.06.2020.
u 16:16

Stručnjak je kazao da se radi o kitu perajaru

Danas pravo iznenađenje kod Pelješca. Građani su uočili kita za kojeg se pretpostavlja da je zalutao i traži izlaz na otvoreno more. Prvo ge je, kako je ispričao za Dalmacija Danas uočio jedan čitatelj oko 9 sati ujutro, te ga je uspio snimiti.

– Došao je s istoka. Viđen je u Dingaču, Podobuču, a onda se povio oko 400 metara van uvale Pratenica u Postupu. Oko 10:10 ponovno se pojavio i to u blizini Pratnica, te se okrenuo nazad i otišao rutom na istok - ispričao je čitatelj.

Drugi čitatelj snimio ga je nešto iza 11 sati kod Dingača. – Bilo je veličanstveno. Gledali smo ga s obale i na trenutke se neobično približio. Vjerojatno je zalutao i traži izlaz prema otvorenom moru. Iako na Pelješcu ima turista, ne vjerujem da će ih ovaj prizor prestrašiti – kazao je Stručnjak kojeg je kontaktirao portal kazao je da se radi o kitu perajaru. Radi se o istoj vrsti koja se tijekom proljeća mogla vidjeti od Visa do Rogoznice. Prije dvije godine truplo jedne jedinke bilo je pronađeno na Lošinju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?