Igor Radojičić

SNSD je zainteresiran da s pobjedničkim strankama HDZ-om i SDA brzo formira vlast

Igor Radojičić
15.10.2014.
u 16:56

On je dodao da je razlika u broju osvojenih glasova između Željke Cvijanović i Mladena Ivanića u utrci za srpskog člana Predsjedništva i dalje jako mala i da je jasno da će glasovi iz inozemstva odlučiti tko će od njih dvoje dobiti ovu bitku

Predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Igor Radojičić izjavio je da je zadovoljan rezultatom ove stranke u najvećem gradu Srpske i da je znatno bolji u usporedbi s posljednjim lokalnim izborima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, rast opozicije na izborima je "statistički dokaziv, ali ne naročito dramatičan po SNSD jer je SDS sa sadašnjih 18 mandata narastao na najviše 24 mandata, u što se ubrajaju i zastupnici Srpske radikalne stranke".

Smatra da pobjedničke stranke trebaju formirati vlast u "paket aranžmanu", odnosno i u RS i FBiH i Vijeću ministara BiH.

- SNSD je zainteresiran da pobjedničke stranke u entitetima formiraju Vijeće ministara BiH, a želimo da sudjelujemo i u Vladi FBiH. Ako pobjedničke stranke u FBiH - SDA i HDZ BiH imaju interes za sudjelovanje u Vladi RS-a i ako se može napraviti 'paket aranžman' i za Vijeće ministara onda bi vlast na razini BiH mogla biti prilično brzo konstituirana - naveo je Radojičić.

On je dodao da je razlika u broju osvojenih glasova između Željke Cvijanović i Mladena Ivanića u utrci za srpskog člana Predsjedništva i dalje jako mala i da je jasno da će glasovi iz inozemstva odlučiti tko će od njih dvoje dobiti ovu bitku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?