Torta Šeherezada s turskim keksom spravlja se za čas. Ne treba se peći.
Sastojci:
450 g keksa Petit Beurre (ili turskog keksa Ülker)
5 vrećica pudinga od karamele (1 vrećica ima 40 g)
1,7 l mlijeka
250 g maslaca
200 g šećera
300 g šlaga
500 ml slatkog vrhnja (za oblaganje torte)
Priprema:
Upržite šećer i nalijte mlijeko. Ostavite malo mlijeka da razmutite puding (oko 400 ml). Kuhajte sve dok se karamelizirani šećer ne otopi, piše Dnevni.hr.
Zakuhajte puding koji ste razmutili u mlijeku. Nadjev sklonite s vatre i ostavite da se hladi.
Umutite maslac pa ga mikserom umiješajte u puding koji ste prethodno razmutili mikserom.
Umutite i šlag količinom od 400 ml hladnog mlijeka.
Redajte ovako: keks, nadjev, šlag, keks, nadjev, šlag, keks, nadjev, šlag, keks, nadjev, umućeno slatko vrhnje.
Ostavite tortu da se stegne i poslužite.