Šeherezada

Sočna torta koja je sve popularnija: Ne peče se, a gotova je za manje od pola sata!

16.04.2021.
u 16:57

Torta Šeherezada s turskim keksom spravlja se za čas. Ne treba se peći.

Sastojci:

450 g keksa Petit Beurre (ili turskog keksa Ülker)
5 vrećica pudinga od karamele (1 vrećica ima 40 g)
1,7 l mlijeka
250 g maslaca
200 g šećera
300 g šlaga
500 ml slatkog vrhnja (za oblaganje torte)

Priprema:

Upržite šećer i nalijte mlijeko. Ostavite malo mlijeka da razmutite puding (oko 400 ml). Kuhajte sve dok se karamelizirani šećer ne otopi, piše Dnevni.hr. 

Zakuhajte puding koji ste razmutili u mlijeku. Nadjev sklonite s vatre i ostavite da se hladi.

Umutite maslac pa ga mikserom umiješajte u puding koji ste prethodno razmutili mikserom.

Umutite i šlag količinom od 400 ml hladnog mlijeka.
 

Redajte ovako: keks, nadjev, šlag, keks, nadjev, šlag, keks, nadjev, šlag, keks, nadjev, umućeno slatko vrhnje.

Ostavite tortu da se stegne i poslužite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?