Ako imate trešanja, onda je idealna prilika da napravite kolač koji će planuti u trenu.
Sastojci
ZA BISKVIT:
4 jaja
10 dag šećera kristala
2 Vanilin šećera
1 Prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
1 dl ulja
1 kiselo vrhnje
20 dag oštrog brašna
PUDING KREMA
1 puding okus vanilija
2 žlice šećera
3 dl mlijeka
OSTALO:
25 dag očišćenih trešanja
5 dag bademovih listića
Priprema
1. Najprije u mlijeku skuhati puding sa šećerom, pokriti prianjajućom folijom i pustiti da se ohladi.
2. Za biskvit jaja pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje i kiselo vrhnje. Na kraju umiksati prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom, piše Coolinarika.
3. Smjesu za biskvit uliti u lim dimenzija cca 20x30 cm, obložen pek papirom. Žličicom uzimati dio po dio pudinga i stavljati po smjesi. Nakon pudinga, na ostatak slobodne površine smjese u limu poslagati trešnje. Odozgo posipati listićima badema.
4. Peći na 180°C oko 40 minuta.