razlaz sa SDA

Sokolović informirao zastupnike da je u Parlamentu BiH osnovan novi klub

10.05.2017.
u 12:15

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Salko Sokolović obratio se na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH državnim zastupnicima kako bi ih informirao o tome da je osnovan novi parlamentarni klub.

Riječ je o klubu koji čine bivši zastupnici SDA Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović koji su prošli tjedan predali zahtjev za osnivanje novog kluba u Zastupničkom domu BiH, piše Klix.ba. 

Riječ je o klubu koji će se zvati Nezavisni blok, a u kojem će funkciju predsjedatelja obavljati zastupnik Salko Sokolović, a dužnost njegovog zamjenika Sadik Ahmetović. 

Oni su u istom dokumentu obavijestili predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Šefika Džaferovića da su istupili iz Kluba zastupnika SDA.

Sokolović je rekao da su oni duže zagovarali reforme unutar SDA, ali da očito u SDA nema kapaciteta da se rukovodstva stranke uhvati u koštac s problemima. Kako kaže, nastavit će se boriti za politiku jednakih šansi, pravnu državu i ravnomjeran razvoj BiH. 

Pozvao je sve zastupnike da na tom putu budu partneri dodajući da će se neovisni klub ubrzo širiti u interesu svih u BiH.

Podsjećamo, zbog neslaganja s rukovodstvom SDA, još od posljednjeg kongresa te stranke, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović su u državnom parlamentu djelovali pored sliužbenog stava SDA, a na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke Šepić je isključen, dok su Sokolović, Ahmetović i Šemsudin Mehmedović dobili javni ukor.

Zanimljivo je da još uvijek Šemsudin Mehmedović nije službeno pristupio novom klubu, iako je podržavao ideju da se zahtjeva reforma SDA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?