Federalni stožer civilne zaštite

Solak upozorio građane: Poštujte mjere ili slijede još restriktivnije

N1
12.04.2020.
u 19:02

"Možemo primijetiti kako građani ne poštuju sve mjere. Apeliram da ovakav način ponašanja nije dobar, sjedenja po izletištima u grupama, šetnjama itd. Svima nama je dosta sjedenja u kućama, ali moramo se pridržavati mjera", poručio je Solak

Iza nas je prilično težak i aktivan vikend. Od petka traju aktivnosti na granični prijelazima i možemo reći kako je sve pod kontrolom. Neometan je ulazak u Bosnu i Hercegovinu sa svim aktivnostima koje se tada provode, kazao je u nedjelju na početku svoga obraćanja medijima načelnik Federalnog stožera civilne zaštite, Fahrudin Solak.

Kako je istaknuo Solak, može se primijetit da mnogi građani ne poštoju mjere koje su donijele vlasti u borbi protiv pandemije korona virusa, prenosi N1. 

"Možemo primijetiti kako građani ne poštuju sve mjere. Apeliram da ovakav način ponašanja nije dobar, sjedenja po izletištima u grupama, šetnjama itd. Svima nama je dosta sjedenja u kućama, ali moramo se pridržavati mjera. Upozoravam da će sljedeće mjere biti restiktivnije. Ovakvo ponašanja više ne prakticirajte", poručio je načelnik Federalnog stožera civilne zaštite.

Mislim da će policija morati biti mnogo stroža ako se želimo riješti problema korona virusa, dodao je on.

Solak je također govorio i o seriji požara koji su zahvatili Bosnu i Hercegovinu. Otkrio je kako su gotov svi izazvani namjerno - ljudskim faktorom.

"Zahvaćeni smo serijom požara i 99 posto su oni izazvani namjerno, paljenjem korova i trave. Imamo dobru praksu u ZDŽ gdje je policija privela 15 osoba i više nema požara", zaključio je Fahrudin Solak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?