GPBiH:

Spriječeno krijumčarenje ljudi i stočnog graška

granična policija
05.10.2016.
u 12:15

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine jučer su spriječili krijumčarenje šest tona stočnog pečenog graška u graničnom pojasu na području Višegrada.

 Stočni grašak otkriven je u teretnom motornom vozilu, nacionalnih oznaka BiH. Vozilom je upravljao Đ.P. (1991.) državljanin BiH koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

 O događaju je obavješteno Tužiteljstvo BiH po čijem će nalogu protiv Đ.P. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje“, dok će protiv bh. državljana N.G. (1976.) i B.G. (1982.), koji se dovode u vezu saovim slučajem, biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „organiziranje skupine za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“.

 Stočni pečeni grašak, koji se u proizvodnji koristi kao dodatak kavi, privremeno je oduzet.

 Dvije osobe uhićene zbog krijumčarenja ljudi

 Službenici Jedinice granične policije Doljani 4.10.2016. godine spriječili su krijumčarenje dva državljana Albanije iz BiH u Republiku Hrvatsku.

 Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „krijumčarenje osoba“ uhićeni su A.L. (1985.) državljanin Albanije i I.Š. (1977.) državljanin Republike Srbije.

 O događaju je obavješteno Tužiteljstvo BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije