Nova daytonska kriza

Srbi jedinstveni - misle da Izetbegović tužbom želi ugasiti Republiku Srpsku

28.02.2017.
u 07:00

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uspio je ono što nije čak ni ruski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov - ujediniti srpske političare okupljene oko SDS-a odnosno SNSD-a Milorada Dodika, i to u protivljenju potezima političkog Sarajeva koje je obnovilo tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. I dok je Dodikov SNSD jučer na posebno sazvanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske zagovarao napuštanje svih institucija na razini države, SDS, koji je utemeljio Radovan Karadžić i čija je stranka bila na vlasti kada su se događali najteži zločini u ratu, odbijao je napustiti državne fotelje.

Mržnja prema Srbima

No, jednoglasno i jedni i drugi složili su se kako je bošnjački lider Izetbegović, koji je samostalno, bez stava srpskog i hrvatskog kolege u Predsjedništvu BiH, naložio pokretanje revizije presude, prekršio Daytonski mirovni sporazum. 


Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije