Vučić na otvaranju autoputa u RS

Poštujemo BiH, ali volimo RS

01.10.2017.
u 15:38

Svaki kilometar autoputa je osvajanje nove civilizacije. Putevi spajaju nas, ali i sve druge narode u BiH i oko nas", istakao je predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanosti povodom otvaranja dionice autoputa "9. januar" u Republici Srpskoj, da će Srbija uskoro, do kraja ove i početkom sljedeće godine imati tisuću kilometara autoputeva i da će po tome biti prva u regiji. Kako je rekao, drugi put je na otvaranju dijela autoputa u Srpskoj, jer svaki kilometar autoputa predstavlja nešto novo i važno i u RS i u BiH i važan je za svakog građanina Srpske. "Svaki kilometar autoputa je osvajanje nove civilizacije. Putevi spajaju nas, ali i sve druge narode u BiH i oko nas", istakao je predsjednik Srbije. "A zaostajali smo za Hrvatskom gotovo dvosktruko...", rekao je Vučić i dodao da je to rezultat vrijednog rada i ispunjenih zadataka i ciljeva. Radimo odlično, ne teoretiziramo, ne busamo se u prsa, ali radimo konkretne stvari za ljude u Srbiji i za ljude u Srpskoj, rekao je Vučić dodajući da, kada je potrebno srca ljudi iz Srpske uvijek su uz one iz Srbije i da je to i u Srbiji, koja će uvijek pomoći kada treba Republici Srpskoj. Vučić je dodao da želimo da imamo dobre odnose i sa Bošnjacima, Hrvatima, da poštujemo BiH, ali i poručio da koliko u Srpskoj vole Srbiju tako isto narod u Srbiji voli RS. On je dodao da je Srbija pomogla više nego prethodnih godina, a pomagaće i dalje i više jer je Srbija prošla kroz teške reforme koje su dale rezultate i može da pomogne i Srpskoj i BiH i svima kojima je pomoć potrebna i koji je traže. Kako je naveo, dogovoreno je da Srbija pomogne i općinama u BiH u kojima pretežno žive Srbi, poput Glamoča, Drvara, Grahova, te obećao da će Srbija dovesti autoput do granice i brže nego što se očekuje. "Poštujemo integritet BiH, ali volimo RS i nikada to nismo krili i nećemo da krijemo" rekao je predsjednik Srbije. On je čestitao rukovodstvu i građanima RS na novoj dionici puta, rekavši da su putevi i mostovi najvažniji, jer spajaju ljude i donose poslove za mlade, da mladi ostaju ovde. "Zato ćemo da sačuvamo rodnu grudu. Bez puteva neće biti posla, radnih mesta niti žiovta na ognjištima koje su na ostavili očevi i dedovi", poručio je Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?