Selo strave

Srbija: Uz pivo su prepričavali kako su silovali djevojčicu

Selo strave
22.11.2016.
u 21:06

"Bilo je jezivo. Njih šestorica su opušteno, uz pivo ispred lokalne trgovine prepričavali tko je šta radio devojčici. Bez trunke srama što je riječ o djetetu."

Tako za Blic opisuje svoje jezivo otkriće mladić, mještanin sela Ždeglovo (Srbija), o šestorici mještana protiv kojih je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da su nekoliko mjeseci seksualno zlostavljali jedanaestogodišnju devojčicu, s poteškoćama u razvoju.

„Čuo sam ih dok su pričali ispred trgovine. Bio sam u šoku. Pričali su o njoj kao da ne govore o djevojčici, i to bolesnoj. Nisam mogao te noći oka sklopiti. Razmišljao sam da mi se možda učinilo. Kada sam, međutim, narednog dana vidio dvojicu od njih kako vode dijete prema topolama preko rijeke, nisam više mogao izdržati. Zvao sam kolegu. On me je nagovorio da odmah zovemo policiju“, priča mladić, koji je želi ostati anoniman, prenosi Pogled.ba

Policija je odmah po anonimnoj prijavi privela osumnjičene, a trojici je određen pritvor od 48 sati. Osumnjičeni za to gnjusno djelo su iz devojčicinog sela, ali i iz susjednih sela Konjino, Lugare i Radevce. Starosti su od 45 do 69 godina, ljudi koji imaju i svoju djecu i unuke, a među osumnjičenima su i sin i otac.

Za razliku od mladića koji je odlučio reagirati na užas koji se događa, ostali mještani su mjesecima unazad bili upućeni šta se događalo, ali nisu reagirali. Neki su čak i bez trunke grižnje savjesti stravične događaje pokušali opravdati tvrdnjama da je djevojčicina obitelj siromašna, dok su pojedini otišli toliko daleko da su novinarima kratko objasnili da "se pričalo da je djevojčicu brat podvodio".

Inače, djevojčica ima dva brata starosti od 12 i 13 godina, koji su također ometeni u razvoju, kao i njihova majka.

A u kući nesretne J. Đ., reporteri Blica zatekli su sliku od koje ostaje gorak ukus, od nereda, razbacanih stvari i prljavštine. Majka je bolesna i nesposobnada shvatiti tragediju svog djeteta.

„Došli su i odveli je, ne znam zašto, ja ništa nisam čula. Čekam da mi vrate dijete“, kaže, ali nakon dužeg razgovora ipak priznaje da joj se kćer požalila nedavno. „Prije neki dan se požalila da je Rade vodio u malinjak i da je tamo dirao.“

Na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji odgovara: "Nisam smjela, Rade ima sina pa će da me bije", ispričala je... Potom priznaje da je znala i za druge slučajeve. Muškarce nabraja po nadimcima, s nekima se, kaže, i sama družila.

Djevojčica J. Đ. je oduzeta roditeljima i smještena u hraniteljsku obitelj. Obitelji uhićenih Radeta Đ. (66), Koste A. (70) i Zorana S. (47) odlučno negiraju da se zlostavljanje uopće događalo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?