Objavljen popis

Srbijanske tvrtke se sele iz RS-a u Federaciju, otišlo 19 tvrtki

posao
20.05.2016.
u 20:35

Republika Srpska je, što je vlast i priznala, uspjela protjerati sjedišta brojnih tvrtki iz manjeg bh. entiteta u Federaciju BiH, jer su zbog rupa koje su napravili u proračunu uveli brojne namete kojima su onemogućili normalno funkcioniranje poduzeća, priopćeno je iz PDP-a.

Iz ove stranke navode kako očekuju od nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje tu aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. 

"Tražimo i da se preispita odgovornost osoba koje su proizvela takvo štetno djelovanje kao rezultat protuustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja", stoji u priopćenju, prenosi Klix.

Podsjećaju da je Vlada RS još 2014. godine razmatrala problem masovnog odlaska tvrtki iz RS-a u Federaciju BiH, a taj trend pratile su i tvrtke iz Srbije. 

"Čelnici RS u nekoliko navrata otvarali su ovaj problem u razgovoru s čelnicima Srbije, no ništa se nije promijenilo osim što je u međuvremenu još nekoliko tvrtki svoje sjedište iz RS-a premjestilo u Federaciju BiH zbog povoljnijih tržišnih uvjeta i veličine tržišta", ističu iz PDP-a. 

Oni su objavili i popis tvrtki iz Srbije koje su napustile Republiku Srpsku i ugovor o zastupništvu i distribuciji proizvoda potpisale s tvrtkama sa sjedištem u FBiH.

Na tom popisu nalaze se: 

- "Swisslion" Takovo
- "Vino župa" Aleksandrovac
- "Victoria group" Beograd
- "Sinalco" Šabac
- "Jumis" Niš
- "Bambi" Požarevac
- "Albus" Novi Sad
- "Centroproizvod" Beograd
- "Jaffa" Crvenka
- "Nectar" Bačka Palanka
- "Imlek", Šabačka mlekara
- "Hello" sokovi, Smederevo
- "Taš" Vrbas
- "Rubin" Kruševac
- "Medela" Vrbas
- "Vital" Vrbas
- "Neli" Loznica
- "Vinarija Čoka"
- "Alfa" Vranje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?