OKONČAN PROCES

"Srebrena malina" dobila suglasnost Agencije za lijekove BiH za uvoz 20 respiratora

13.07.2020.
u 15:47

Agencija za lijekove BiH danas je dala suglasnost za završetak postupka uvoza preostalih 20 respiratora koje je nabavila Federalna uprava civilne zaštite preko tvrtke "Srebrena malina", prenosi portal Klix.ba.
Informaciju je potvrdio glasnogovornik UNO BiH Ratko Kovačević koji je kazao da preostali respiratori mogu ući na carinsko područje BiH nakon što je prikupljena sva potrebna dokumentacija, a prije toga i plaćen PDV.

I dok je danas završavana papirologija za 20 respiratora, istražitelji su bili u carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo i izuzeli originalnu dokumentaciju koja im je potrebna u postupku predmeta "Respiratori".

Istragu u predmetu "Respiratori" provodi Tužiteljstvo BiH, a zbog uvoza 100 respiratora iz Kine preko kompanije "Srebrena malina" osumnjičeni su federalni premijer Fadil Novalić, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik "Srebrene maline" Fikret Hodžić te direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak.

"Srebrena malina" je imala rok do 27. svibnja za njihov uvoz, no zbog probijanja rokova bila je potrebna nova dozvola. Vrijedi istaknuti da je tvrtka "FH Srebrena malina" probila sve moguće rokove kada je riječ o nabavci i uvozu respiratora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije