sarajevo

Srebreničkim žrtvama odana počast ispred Predsjedništva BiH

Foto: Fena
1/2
09.07.2017.
u 13:22

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poklonio se danas u Sarajevu pred sanducima žrtava genocida u Srebrenici koji su na kamionu jutros krenuli u Visokog put Potočara gdje će u utorak biti ukopani nakon više od dva desetljeća od ubojstava.

U izaslanstvu koje je dočekalo tužnu povorku ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu bili su, između ostalih, i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, premijer Federacije BiH Fadil Novalić te veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack.

Izetbegović je novinarima kazao da pomirenje nema alternativu i da strana koja je bila žrtva genocida mora uvijek iznova naći snagu pružiti ruku onima koji nisu zlikovci sa strane koja je počinila zločine i genocid.

- Drugog puta nema, ali zaista je jako teško na takav način se odnositi svakome od nas dok imamo namjerno provociranje i namjerno zaustavljanje procesa pomirenja - istaknuo je Izetbegović.

Veleposlanica Cormack je navela da je danas ovdje kao što su članovi Veleposlanstva SAD-a svake godine prisutni u odavanju počasti žrtvama genocida.

- Strašnog genocida u Srebrenici se važno sjećati kao što je to bilo i odmah nakon što se dogodio i svi to trebaju raditi. I sama sam majka tako da suosjećam sa svim majkama Srebrenice, njihovim obiteljima i prijateljima - naglasila je Cormack.

Prijevoz sanduka s posmrtnim ostacima 71 žrtve genocida u Srebrenci krenuo je je jutros iz Visokog put Memorijalnog centra u Potočarima. Nakon zaustavljanja  u Sarajevu ispred zgrade Predsjedništva BiH, kao i ranijih godina zadržavat će se u mjestima kroz koja kamion sa sanducima bude prolazio kako bi građani odali počast žrtvama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?