Crveni križ Orašje

Sretnim nas čini svaki osmijeh i povjerenje građana

28.04.2020.
u 20:15

U posljednjih tridesetak dana članovi i volonteri Crvenog križa Orašje realiziraju akciju “Pomoć potrebitima” kako bi osobama kojima je zbog koronavirusa onemogućeno kretanje olakšali život, osigurali nabavu lijekova i drugih potrepština.

S osmijehom na licu, pozitivnim stavom i spremnošću, članovi ove humanitarne organizacije odlaze na kućne adrese korisnika, potom u trgovine i ljekarne i odrađuju sve zadatke.

– Iako je situacija izvanredna, bilo je lijepo i obilježeno pozitivnim ozračjem naših volontera. Do sada smo na terenu imali 296 intervencija, uglavnom vezanih za nabavu hrane i lijekova, plaćanje računa, a dijelili smo im i pakete hrane, vode i soka te zaštitne maske. Naši korisnici imaju povjerenje u volontere koji su s osmijehom obradovali domaćine, a isto tako i ispraćeni na odlasku.

Bila je i jedna neobična intervencija, odnosno molba starije bake koja je zamolila za košenje trave, što je i učinjeno, kazala je prof. Edina Pačuković, koordinatorica za mlade pri Crvenom križu Orašje.

- Čak smo na terenu obilježili i rođendan jedne osobe treće životne dobi i bilo je doista simpatično kad smo se na vratima pojavili s cvijećem i darom. Sretnim nas čini svaki osmijeh koji dobijemo zauzvrat i povjerenje koje nam građani daju. Veselimo se svakom novom pozivu jer naše malo njima znači puno”, naglasila je Ana Mikić, volonterka CK Orašje. U akciji “Pomoć potrebitima” Crveni križ Orašje na raspolaganju ima deset osoba spremnih svakodnevno ići na teren.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?