Udruga “Neretva” darivala najstarijeg člana

Stanku (90) želja da produlji vozačku dozvolu

14.12.2020.
u 20:00

Udruga umirovljenika “Neretva” Mostar predblagdansko vrijeme tradicionalno obilježava brojnim aktivnostima. Unatoč pandemiji koronavirusa, i ove godine posjetili su svog najstarijeg člana i darivali ga prigodnim darom. Ovog puta to je bio devedesetogodišnji Stanko Ćavar iz Pologa. Stanka i njegovu suprugu Vesnu posjetili su predsjednik Udruge Tomislav Primorac s aktivistima Udruge iz Pologa Tomislavom Zovkom i Jozom Kraljevićem uručivši im blagdanski paket s namirnicama i 50 maraka.

Stanko je bio dugogodišnji vozač u mostarskom Domu zdravlja, gdje je i zaradio mirovinu. Sa suprugom Vesnom dobio je troje djece. Unatoč teškim uvjetima, djeci je omogućio školovanje i danas su fakultetski obrazovani ljudi koji imaju svoje obitelji. Supruga Vesna s iznimnim veseljem priča o svojih šestero unuka, a posebno je ponosna što su prvo dvoje završili i fakultet, piše Večernji list BiH.

“Teško se živjelo nekada, imao sam šestoro braće, kod roditelja je bilo tijesno i teško, pa sam došao na ženino živjeti”, kroz šalu priča Stanko. Supruga je bila kućanica pa je jedna plaća uvijek bila malo za školovanje djece. “Čuvala sam koze da bismo se spasili od bijede”, kaže Vesna. Unatoč Stankovoj maloj mirovini od svega 381 KM, supružnici kažu da lijepo žive jer im djeca pomažu, da nije njih, starost bi im bila puno teža. Stanko je sa svojom Vesnom proslavio i dijamantni pir, zdravlje ga još dobro služi, a želja mu je da produlji vozačku kako bi bio u pokretu bar u bližem okruženju. Kaže da mu je vozačka potrebna i iz razloga što mu je supruga slabije pokretna. Udruga za božićne i novogodišnje blagdane dariva 175 svojih najpotrebitijih članova. Pripremili su 50 paketa sa živežnim namirnicama za 50 članova, a 125 članova darivat će s po 25 KM. Posebno valja naglasiti da su ove godine, kada inače vlada nestašica, osigurali 60 cjepiva protiv gripe za najugroženije članove, a u drugom turnusu planiraju nabavu još njih 100. •

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
15:18 15.12.2020.

Pa da ubješ sebe i druge.Jedva stojiš a ti bi da voziš.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?